DDGE – Forord

Go Encyklopædi

 817 har set denne side ialt,  1 har set denne side i dag

Go er nemt at lære, men du opdager hurtig, at jo mere du spiller og lærer spillet at kende, så dukker der flere og flere ord og begreber op, som kræver en forklaring.

Der findes en række Go ordlister og ordbøger på internettet, men oftest er de ikke særlig detaljerede. Det gælder også for danske Go sider.

Da jeg selv er ny i brætspillet Go, så er denne samling artikler også en form for opslagsværk for mig selv til lære alle termerne at kende. Jeg har opdaget, at selv simple begreber har så mange facetter, at det næsten er umuligt, at komme i dybden med en udførlig beskrivelse. Men jeg vil prøve.

Dette er et forsøg på, at skabe det mest detaljerede opslagsværk om brætspillet Go på internettet på dansk. Da mange begreber i Go kræver længere artikler, så det er en encyklopædi og ikke et leksikon. Men måske er det ordkløveri. Jeg har bare fundet ud af, at selv relative enkelte begreber i Go kan kræve en lang forklaring, hvis man skal forstå alle facetter af mange Go begreber.

Hvis du ikke kan finde et ord eller begreb, finder fejl, mangler eller har kommentarer, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Skriv din feedback i bunden af de artikler, du har kommentarer til.

Henrik FalkDenne side er fra “Den Danske Go Encyklopædi” og licenseret under en Creative Commons Kreditering 4.0 International-licens
Creative Commons-licens.

– Siden er sidst opdateret 18. december 2021 Kl. 20:48

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *