Web anmeldelse – Go forum LifeIn19x19

Web anmeldelse - Forum LifeIn19x19

 2,322 har set denne side ialt,  6 har set denne side i dag

LifeIn19x19 er et Go forum, som jeg kan forstå har eksisteret i mange år, men har i perioder været nede af forskellige årsager. Men det har i hvert fald kørt pænt her i 2020, bortset fra en enkelt periode, hvor det var nede pga. tekniske problemer.

Dette forum er helt klart for seriøse spillere fordi mange af de aktive brugere er kendte Go personligheder og/eller har spillet Go i mange mange år. Derfor er det nok det Go forum med størst kvalitet med hensyn til indlæg og svar.

Men Go spillere uanset erfaring bliver taget godt imod og alle får et kvalificeret svar.

Da det er et dedikeret forum med egen hjemmeside, så er det ikke så kendt. Det kan have sine fordele idet mængden af støj er minimal. Når jeg skriver støj, så mener jeg personer, som skriver svar/indlæg, der er på grænsen af tilladt opførsel eller på en måde, som jeg ikke synes man kan behandle en anden person på. Forummet er da også modereret, så noget bliver formentligt slettet, hvis det går over grænsen for, hvad ellers rummelige Go spiller kan acceptere.

Der er omkring 5700 brugere på forummet, og der er omkring 5-10 indlæg/svar om dagen på indlæg, så det det er til at overskue.

Der er omkring 40 “topics” på forummet, hvoraf halvdelen er værd at følge med i.

Men da der er så mange “topics” og få indlæg om dagen kan jeg anbefale, at klikke på “View new posts”, når du har åbnet hjemmesiden. Så får du en kronologisk liste med alle de nyeste først.

En sej feature ved dette forum er at du kan vise sgf filer visuelt direkte i dit indlæg. Måske lidt nørdet, men det kan løfte kvaliteten af nogle indlæg mærkbart, fordi du kan visualisere hvad du taler eller spørger om.

En ting, som jeg synes er ret irriterende er, at hvis jeg vælger et indlæg under en “topic” og der der mange svar, så skal jeg en enten vælge sidste side og scrolle ned til sidste svar for at få det nyeste, eller så skal jeg vælge sortering efter nyeste i indstillingerne, men så kan jeg ikke se det oprindelige indlæg uden at skulle vælge sidste sidst og scrolle ned til bunden. Men det er sådan det forum software fungerer, eller så har jeg ikke fundet ud af at indstille det korrekt.

Du behøver ikke, at have en LifeIn19x19 konto for at kunne læse gruppens indlæg, men hvis du vil skrive eller svare, så skal du have en. Hvis du har en konto kan du også sende private mails til andre brugere.

Jeg vil klart anbefale forummet LifeIn19x19 for alle seriøse Go spillere uanset erfaring.

Vurdering

Fordele

  • Informativ – Hvad sker der omkring Go i verden lige nu
  • For alle seriøse Go spillere uanset erfaring
  • Medlemmer opfører sig pænt overfor hinanden
  • Mange medlemmer er meget erfarne Go spillere og/eller har stor Go viden
  • Gode forslag til Go ressourcer, såsom bøger, programmer, websider, personer osv.

Ulemper

  • Gammeldags brugergrænseflade, der er langsom at navigere i

Kilder

LifeIn19x19
https://www.lifein19x19.com/

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *