Web anmeldelse – Goproblems.com

Web Anmeldelse Goproblems.com

 1,038 har set denne side ialt,  4 har set denne side i dag

Goproblems.com er nok den ældste hjemmeside, hvor du interaktivt kan løse Go opgaver, både tsumego, tesuji, kantbaserede, multiple choice, slutspils opgaver etc.

Den har mere end 14.000 opgaver og en masse funktionalitet, men brugergrænsefladen har ikke helt fulgt med udviklingen.

Jeg fandt et sted, hvor jeg kunne se, at der en dag i sommers 2020 var over 1100 brugere online (Ikke nødvendigvis registrerede), så hjemmesiden har pænt mange besøgende.

På forsiden er der link til en iOS app og en Android app. Linket til Android appen virker ikke. Jeg skrev til ejeren af hjemmesiden, som skrev tilbage, at appen havde så få brugere, at han havde fjernet den fra Googlo Play. Men det synes jeg lyder som en lidt mærkelig forklaring. Om iOS appen virker, kan jeg ikke udtale mig om.

Hvis du skal have noget ud af hjemmesiden, så skal du registrere dig som bruger. Derved husker den din grad uanset hvilken browser du logger ind fra.

Det er muligt, at købe et årligt PRO abonnement for 9,95 USD. For de penge man bla. følgende features:

  • Mulighed for at downloade hjemmesiden til offline brug (Kræver en webserver)
  • Mulighed for at downloade alle problemer på siden i sqf format
  • se din kyu grad over tid i en graf
  • få en offentlig grad og nogle statistikker

Hvis jeg skal være ærlig, så kan det ikke betale sig at opgradere til en PRO konto. Det mest anvendelige for almindelige brugere er at den kan vise en historik over tid, hvilket du jo bare kan skrive ned på et stykke papir. Men ønsker du at støtte hjemmesiden fordi du gerne vil have, at den bliver ved med at eksistere, eller du er en mere erfaren opgave løser, så giver det nok mening at få en PRO konto.

Ved at vælge “Go to problems!” knappen på forsiden går du til første opgave. Her kan du øverst til højre se din nuværende grad. Til venstre under logoet kan du se opgavens sværhedsgrad. Alle opgaver ligger i sværhedsgrad omkring dit nuværende niveau. Når en opgave er løst trykker du på “Next” knappen.

Når du har løst et problem fejlfrit i første forsøg stiger du i grad (level) og laver du en fejl undervejs, så falder du i grad. Jeg vil anbefale, at du fortætter med at forsøge at løse opgaven indtil du har klaret den, selvom du fejler undervejs For du falder ikke mere i grad ikke hver gang du fejler den samme opgave. For at gentage en opgave skal du vælge genstart knappen.

Alle opgaver vælges tilfældigt blandt alle hjemmesidens opgaver (Men altså omkring din nuværende sværhedsgrad). Her kan jeg komme med et godt råd. På goproblems.com har brugere mulighed for at lægge egne problemer op og dem er der mange af. De er i meget forskellig kvalitet. Så hvis opgaven ser mærkelig ud eller du ikke bryder dig om typen af opgave, så spring den over ved at trykke på “Next” knappen. Jeg springer mange opgaver over, som virker åndssvage for mig, eller end dog hvis jeg ikke mener jeg lige kan løse den på under et minut. Især i starten synes jeg, at der var mange åndssvage opgaver, hvor opgaven fyldte et helt bræt, men efterhånden som du rykker op i grad, så kommer der flere “almindelige” opgaver, som man kender dem fra bøger og kendte tsumego samlinger.

Det er muligt, at løse opgaver fra bestemte tsumego samlinger, også nogle relativt få af de kendte samlinger (Cho Chikun, Go Seigen etc.). Alle opgaver er tilknyttet en samling, som er tilknyttet en gruppe. For at finde en samling skal du vælge “Problems” knappen øverst på siden, og så på fanen “Groups”. Her er “Style”, “Collection” og “Tesuji” de mest interessante grupper, hvor der ligger mange samlinger at vælge imellem. Når du så har valgt en samling, får du præsenteret en side med opgaverne. Du kan nu vælge en opgave og så forsøge at løse den. Problemet er dog, at hvis du skal trykke på browserens tilbageknap for at komme tilbage til siden, hvor samlingens opgaver er, for at vælge en ny fra samlingen. For hvis du vælger “Next” på opgavesiden, så får du bare den næste tilfældige opgave fra hjemmesidens mange opgaver. Jeg har i hvert fald ikke fundet ud af en anden måde at løse opgaver fra samme samling på.

Da jeg skrev til hjemmesidens ejer, spurgte jeg også til de fremtidige planer med siden. Han fortalte, at han havde haft meget travlt i de senere år, men at han havde planlagt at give hjemmesiden en ordentlig opdatering snart. Dette har han også skrevet til en anden bruger på hjemmesidens supportforum for cirka en måned siden, så måske mener han det.

Jeg vil gerne anbefale siden til alle, der vil træne bestemte typer opgaver og som kan leve med et gammeldags og lidt besværligt brugerinterface. Siden er nok til den mere erfarne opgaveløser og ikke en casual bruger. Men vil du træne interaktive Go opgaver mere seriøst og målrettet, så er det nok det bedste sted på internettet i øjeblikket.

Vurdering

Fordele

  • Rigtig mange Go opgaver
  • Mange samlinger af meget forskellige typer opgaver
  • Som PRO bruger har du mulighed for at downloade opgaver i sgf format

Ulemper

  • Gammeldags og ikke særlig brugervenlig
  • Teknisk: Benytter kun http, hvilket er en usikker protokol
  • Der er ingen app til Android på trods af, at det ser ud til at man kan hente en via link på hjemmesiden

Kilder

Goproblems.com
http://www.goproblems.com/

– Siden er sidst opdateret 28. december 2020 Kl. 16:35

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *