Hørt og læst om Go – Oktober 2021

RGK Samuraidag 2021

 866 har set denne side ialt,  1 har set denne side i dag

Her kan du finde korte historier om, hvad jeg har læst og hørt om Go i Danmark og udlandet, som jeg finder interessant. Jeg tilføjer løbende historier i løbet af måneden, så hold øje med nyt indhold.

Spil som en samurai eller viking torsdag i efterårsferien i Ringsted

Med tilladelse fra Ringsted Go Klub bringer jeg et godt tilbud i efterårsferien for alle børn og voksne.

For tredje år i træk inviterer Ringsted Go Klub til brætspilsdag i efterårsferien.

Det sker Torsdag den 21. oktober kl.15-18 på Ringsted Bibliotek, Tværalle 1-3, 4100 Ringsted.

De gamle samuraikrigere spillede to spændende spil, Go og Shogi, som nu spilles af millioner af mennesker over hele verden. Også Othello er meget populært i Japan og har derfra bredt sig til resten af verden.

Vikingernes favoritspil hed Hnefatafl eller Nefatavl, som vi udtaler det i dag. Det var også populært hos samerne, som kaldte det Tablut. Spillet gik i glemmebogen, men er blevet populært igen, og spilles både på vikingefestivaller og online via nettet.

Det populære Backgammon spil opstod i 1600-tallets England, men har meget ældre rødder, bl.a. til romernes Tabula, som var udbredt i Frankerriget i vikingetiden.

Brug en dag i efterårsferien på at lære spillene! De har alle meget enkle regler, som kan læres på få minutter.

Du skal blot møde op, så stiller vi med spil og instruktører, som lærer dig at spille de forskellige spil.

Arrangør: Ringsted Go Klub i samarbejde med Dansk Othello Forbund, Dansk Shogi Forbund, World Tafl Federation og Ringsted Backgammon Klub.

Ringsted Go Klub spiller på Café Vivaldi lørdage fra kl.14.30. Se nærmere hvilke lørdage, vi spiller, på klubbens hjemmeside. Børn og unge i alderen 6-16 år kan træne Go hver torsdag kl.16-18 i lokale 35 på Dagmarskolen.

Link til arrangementet på Kulturnaut: https://www.kultunaut.dk/perl/arrmore/type-nynaut?ArrNr=14855730

Link til arrangementet på Ringsted Go Klubs hjemmeside: https://ringsted-go-klub.dk/RGK/Om%20RGK/Samarbejder/ringsted.html

Ambassador’s Cup er tilbage i 2022

København Go Klub har siden 1978 afholdt Go turneringen Ambassador’s Cup og den kan nok betegnes, som den eneste internationale Go turnering i Danmark og den største, da den også plejer at være velbesøgt af Go spillere fra andre lande.

Turneringen blev oprindelig skabt i forbindelse med samarbejdet med den japanske ambassadør i Danmark, som selv var en erfaren Go spiller. Samarbejdet med den japanske ambassade har dog siden gået ned ad bakke, men turneringen som tradition holder Københavns Go Klub i live til stor glæde for både danske og udenlandske spillere.

I år 2021 var turneringen aflyst på grund af covid-19 restriktioner, så det er med stor glæde, at turneringen nu er tilbage i 2022.

Hold dig opdateret om turneringen her: http://www.kgok.dk/inv/ambcup22i.html

– Siden er sidst opdateret 5. november 2021 Kl. 15:55

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *