Web anmeldelse – BlackToPlay

Web Anmeldelse Tsumego BlackToPlay

 1,058 har set denne side ialt,  1 har set denne side i dag

BlackToPlay er en hjemmeside, hvor du interaktivt kan træne Tsumego, dvs. Go opgaver.

Den har ikke eksisteret så længe, så vidt jeg ved, men nævnes ofte i forskellige forummer, som et godt sted at træne tsumego.

BlackToPlay holder en meget simpel brugergrænseflade og hver opgave vises i stort format.

I princippet skal man blot løse opgaven og vælge “Next problem” og så fremdeles. Du har mulighed for at gå et skridt tilbage, starte forfra eller vise næste træk med “Show solution”.

De opgaver, som du får præsenteret er omtrent lidt sværere end den grad du har. Svarer du rigtigt stiger din grad og dermed næste opgaves sværhedsgrad, men svarer du forkert falder din grad og sværhedsgraden falder.

Der er omkring 1000 opgaver, hvilket ikke er meget sammenlignet med andre steder. Der står ingen steder, hvor opgaverne kommer fra, men jeg er sikker på, at de ikke selv har lavet dem.

Men med måden opgaverne bliver præsenteret på, gør det ikke noget. Hellere være rigtig god til dem på ens niveau, end halvt så god på nogle, som er for avancerede. Men det er min holdning.

Hvis man klikker på “Anonymous – Beginner” har man mulighed for at angive eller ændre sit navn og sin “Rank”, dvs. Go grad. Det betyder, at du kan ændre navn og grad undervejs, men det giver ikke rigtig mening med mindre du vil starte med en grad, som svarer til din rigtige Go grad, men du vil opdage, at du helt sikkert kan løse opgaver, som er sværere.

For øvrigt så gemmes dine data (navn og grad) som en cookie på din computer, og der er ingen historik andet end det, du kan se nederst til højre på skærmbilledet. Så der er altså ikke tale om, at du har et decideret login på en server, hvor al historik gemmes.

Min erfaring er, at opgaverne på siden er meget nemmere end de grader, man får tildelt. Det baserer jeg mig på min rigtige Go grad, samt et andet sted på nettet, hvor jeg også løser opgaver. Faktisk løser jeg opgaver på BlackToPlay, som er omtrent fire grader sværere end på det andet sted på nettet, så man kan slet ikke regne med graden.

Det man kan regne med er, at opgaverne hele tiden svarer til det niveau du har og lidt sværere. Det betyder, at du ikke pludselig får opgaver, som er mere avanceret end dit niveau. Det er faktisk godt, fordi du lærer bedre, når opgaverne stiger langsomt i sværhedsgrad.

Jeg synes, at “Show solution” knappen er overflødig. Lad være med at bruge den. Hellere fejle indtil du har løsningen og få derefter en opgave, som passer til dit niveau end at forsøge, at løse opgaver som er alt for svære.

Jeg kan anbefale BlackToPlay, hvis du lige har lyst til at løse nogle opgaver på dit eget niveau og ikke har brug for historik eller mere avancerede funktioner.

Vurdering

Fordele

  • Simpel brugergrænseflade
  • Opgaverne passer til dit niveau
  • Opgaverne springer ikke i stor sværhedsgrad, så du har flere successer

Ulemper

  • “Show solution” er overflødig
  • Ingen rigtig historik, hvis du benytter stedet meget
  • Ingen information om, hvem som har lavet opgaven. Men det er ikke kritisk
  • Historik gemmes kun i den browser, du benytter, men det er dog ikke problematisk, da du altid kan ændre sværhedsgrad manuelt

Kilder

BlackToPlay
https://blacktoplay.com/

– Siden er sidst opdateret 28. december 2020 Kl. 16:34

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *