Web anmeldelse – Tsumego Hero

Web Anmeldelse Tsumego Hero

 1,121 har set denne side ialt,  1 har set denne side i dag

Tsumego Hero er et relativ nyt sted på nettet, hvor du kan løse interaktive Go opgaver. Dens brugergrænseflade er nutidig og der er tænkt over, at de tilgængelige features skal gøre det lækkert at bruge og samtidig tilbyde noget, som ingen andre lignende hjemmesider har.

Der er pt. 5867 opgaver fordelt på 33 opgavesamlinger, hvoraf mange af samlingerne er kendte.

Der er omkring 250-350 registrerede brugere om dagen, der benytter siden.

En hovedfilosofi på Tsumego Hero er, at hvis du vil være god til at spille Go, så skal du løse mange Go opgaver. Men samtidig er der indbygget en begrænsning på siden i form af hjerter. Hver dag får du et hvis antal hjerter, der forsvinder én efter én for gang du lægger én forkert sten i en opgave. Først tænkte jeg, at det var selvmodsigende, men man siger ofte, at man ikke skal løse for mange opgaver hver dag. Hellere løse færre opgaver med korrekt svar end mange med forkert svar.

Du kan spille på fire niveauer:

  • Uregistreret. Her får du 10 forsøg om dagen. Du har ingen historik og man kan snyde ved at åbne nye private vinduer i sin browser for at få 10 nye forsøg. Det kan jeg ikke anbefale.
  • Registreret. Du får flere forsøg om dagen, og når du et vist antal points får du endnu flere. Du får historik, statistik og noget som de kalder hero powers, som er en slags ekstra features
  • Premium tier 1. Flere brætdesigns, adgang til to hemmelige opgavesamlinger (der er dog kun 37 opgaver pt.), download af opgaver som sgf filer, fjernelse af den daglige 10.000 point grænse (hvilket alligevel er stort set umuligt at opnå), og noget som kaldes en hero power, som man kan læse om på forsiden. Støtte videreudviklingen af Tsumego Hero.
  • Premium tier 2. En highscore side med dagens resultater fra alle premium tier 2 brugere, adgang til en sandkasse, hvor kommende opgaver kan ses, testes og gives feedback på. Støtte videreudviklingen af Tsumego Hero.

Overordnet kan du vælge, at løse opgaver enten ved at få point eller få en grad. Det kan være fristende at løse opgaver efter grad, men jeg har oplevet op til fire graders forskel mellem forskellige websteder med Go opgaver, og ingen af dem passer med min rigtige Go grad. Så jeg vil anbefale at løse opgaver ved at få point.

Når du løser opgaver efter point har du mulighed for at vælge opgave samlinger. De har forskellige sværhedsgrader fra en til fem stjerner. Men samtidig har hver opgave i samling en sværhedsgrad i form af point. Det er nemt at navigere frem og tilbage i en opgavesamling og du kan se status på hver opgave i form af forskellige farver, hvilket er forklaret på forsiden.

Jeg vil klart anbefale denne hjemmeside, som et sted at løse interaktive Go opgaver. I starten syntes jeg den var lidt for popsmart og spil/konkurrence præget, men faktisk synes jeg dens indbyggede incitamenter hjælper mig til at få trænet hver dag. Nogle dage bruger jeg mine hjerter på meget kort tid, men så tænker jeg, at det er der nok en grund til.

Jeg har sat mig det mål, at jeg vil være på top 1000 listen, og da jeg har et premium tier 2 abonnement, så dyster jeg med mig selv om hvor højt op på listen jeg kan komme på en dag. Jeg “kæmper” også med at opnå et bestemt antal point om dagen, og med de andre incitamenter, så fastholder det mig faktisk til at få løst Go opgaver cirka en halv time om dagen. Jeg er faktisk blevet så Tsumego Hero nørdet, så jeg har fire faneblade af Tsumego Hero åben samtidig: Opgavesamlingssiden, en opgaveside, min profilside og dagens topliste side. Hver gang jeg har løst en eller et par opgaver tjekker jeg, hvor langt op på toplisten, jeg er kommet og til sidst, hvor mange point jeg nu har. Det er helt skørt.

Vurdering

Fordele

  • Mange Go opgaver også fra kendte samlinger af tsumego og tesuji
  • Flot og gennemarbejdet brugergrænseflade
  • Du kan skifte spillerfarve og vælge det hjørne på brættet, som opgaven skal løses i
  • Som PRO bruger får du flere features

Ulemper

  • Det er ikke altid at alle ens liv (antal hjerter) bliver gendannet dagen efter, i hvert fald ikke på højere levels
  • Du kan ikke regne med, at den Go rang du får tildelt passer til dit niveau i rigtige spil

Kilder

Tsumego Hero
https://tsumego-hero.com

– Siden er sidst opdateret 28. december 2020 Kl. 16:34

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *