Historien om skovhuggeren der betragtede et spil Go

Go historier for børn og andre

 1,035 har set denne side ialt,  1 har set denne side i dag

(Til oplæsning for børn og andre. Genfortalt af Henrik Falk)

Ifølge en kinesisk legende kaldet “En dag i himlen svarer til hundrede år på jorden” er brætspillet Go blevet betragtet som feernes favorit beskæftigelse. Mens feerne kæmper bare et spil Go i bjergene, så oplever man på jorden store forandringer gennem generationer.

Der var engang et bjerg i Kina hvor feerne levede. En dag gik en træhugger kaldet Wang Zhi op i bjergene for at finde et godt træ, som han kunne hugge om.

Mens han søgte efter et egnet træ opdagede han nogle feer, som var samlet rundt om en sten. De spillede Go, mens de sang. Wang Zhi blev nysgerrig, og da han kom nærmere, så han to feer spille et spændende spil Go.

Han satte sig ved dem og blev så optaget af spillet, at han blev som hypnotiseret og glemte alt om at hugge træ.

Pludselig kom en fe hen til han og stoppede noget ind i hans mund. De var en sveske, som er en tørret blomme. Efter at have spist svesken følte hans sig fuld af energi og han følte ingen sult.

Go spillet var utroligt spændende, interessant og fyldt med overraskende træk. Efter et stykke tid, endnu før spillet var færdigt, løftede en af feerne sit hoved og sagde til ham: “Hvorfor går du ikke hjem? hvor lang tid har du tænkt dig at blive her?”

Det gjorde skovhuggeren forskrækket og han rejste sig op for at tage sin økse. Men han fik et chok da han opdagede at træhåndtaget på hans økse var rådnet.

Wang Zhi skyndte sig hjem og da han nåede sin landsby blev han meget overrasket. For han kunne ikke genkende nogle ansigter.

Han udspurgte folk i landsbyen og fandt til sin forfærdelse ud af, at der var gået hundrede år, mens han betragtet Go spillet i bjergene.Denne side er licenseret under en Creative Commons Kreditering 4.0 International-licens
Creative Commons-licens.

– Siden er sidst opdateret 20. juli 2021 Kl. 17:21

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *