DDGE – Dobbeltvingeformationen

Go Encyklopædi

 748 har set denne side ialt,  1 har set denne side i dag

Dette er en form, som ofte optræder i forskellige variationer i begyndelsen af spillet.

Den kaldes dobbeltvingeformationen fordi den skal forestille en fugl, der flyver, hvor kroppen er i hjørnet og vingerne spreder sig ud langs hver side. Formen kan være mere eller mindre diagonalt symmetrisk.
Se: Form, Former

Den traditionelle form kaldes tranevingeformationen og ser sådan ud:

DDGE Dobbeltvindeformationen tranevingeformationen

Se: Tranevingeformationen

Der findes to mere løse variationer af dobbeltvingeformationen.

Hoshi dobbeltvingeformationen

Hoshi dobbeltvingeformationen består af en sten i 4-4 punktet (Hoshi joseki) og to forlængelser langs hver side i de to midterste hoshipunkter på fjerde linje:

DDGE Dobbeltvingeformationen hoshi

Det er en løsere form end tranevingeformationen. Den er følsom overfor en invasion i a (3-3 Punktet – Sansan), hvilket kan ende ud i, at Sort kun kan forvente at beholde en af siderne.

Hoshi dobbeltvingeformationen lav

Hoshi dobbeltvingeformationen lav er en lav udgave, stadig med en sten i 4-4 punktet, men hvor de to forlængelser langs hver side ligger på tredje linje, dvs. et punk under hoshipunkterne på fjerde linje:

DDGE Dobbeltvingeformationen lav

Denne formation anses som mindre god end den første, nogle mener endda det er en dårlig form. Det skyldes, at Hvid nemt kan invadere 3-3 punktet, og udfaldet af en sådan invasion sætter sort i en situation, der ikke rigtig fungerer med sine lave forlængelser på tredje linje.Denne side er fra “Den Danske Go Encyklopædi” og licenseret under en Creative Commons Kreditering 4.0 International-licens
Creative Commons-licens.

– Siden er sidst opdateret 29. december 2021 Kl. 11:43

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *