Hørt og læst om Go – December 2020

The Conquest of Go - Game Go Dojo Danmark

 917 har set denne side ialt,  1 har set denne side i dag

Mangaserien Hikaru no Go er tilbage som kinesisk liveaction serie!

Hikaru no Go er en berømt japansk manga tegneserie fra 1999-2003 i 23 bind baseret på brætspillet Go.

Den blev lavet som tegnefilm i 75 episoder mellem 2001-2003 og var med til en opblomstring af Go spillet i den periode.

I år er serien blevet adopteret til en rigtig liveaction tv-serie på i hvert fald 36 afsnit af et kinesisk filmselskab. Den kinesiske serie bygger på Hikaru no Go og er altså ikke en 1:1 genindspilning af historien.

Dette har naturligvis skabt store diskussioner blandt Hikaru no Go fans, hvor mange fordømmer og giver den dårlig omtale.

Jeg har kun set de første 4 afsnit af den originale serie, så jeg har kun et lille sammenligningsgrundlag, og de første fire afsnit i den nye serie følger kun hovedpunkterne i den gamle.

Når det er sagt, så synes jeg at den kinesiske serie er fremragende i sig selv, hvis du ikke har læst eller set den oprindelige serie. Den er virkelig flot filmet og klippet og viser hvordan moderne kinesisk filmdrama (med en tvist af humor) kan laves. Ja, skuespil, lyd og musik er også langt over normalt. Den giver et fint indblik i moderne kinesisk kultur og er faktisk så spændende, at man lige må set et afsnit til inden man skal i seng og sove.

De første 24 afsnit kan ses gratis på filmselskabets iQIYI hjemmeside og du kan bla. vælge engelske undertekster:

https://www.iq.com/play/slxk4ry5to?frmrp=home&frmb=R:19518380412&frmrs=3

Go spillet “The Conquest of Go” er udkommet som “Early Access” på Steam

Den 7. december udgav Wolfey Studios det længe ventede “The Conquest of Go” som “Early Access” på den digitale spildistributionsplatform Steam. Det betyder, at spillet stadig er under udvikling og derfor kan indeholde fejl.

Spillet er rettet mod nye Go spillere, og har indbygget elementer, der skal hjælpe begyndere, og samtidig være underholdende.

Spillet består af tre dele:

  • En kampagnedel, hvor du spiller mod computeren. Den benytter GnuGo eller KataGo AI, og jeg vil klart anbefale den sidste. Det gælder om at erobre alle landende på et kort.
  • En tutorialdel, der indholder beskrivelser af forskellige Go termer forklaret for nybegyndere
  • En Onlinedel, der kræver at du har en konto på Online Go Server(https://online-go.com/)

Spillet har været længe undervej, så forventningerne har været høje. Anmeldelserne er indtil videre positive, men både udvikler og anmeldere erkender, at der kan forbedres meget endnu, især på kampagnedelen. Heldigvis er udvikleren meget lydhør for feedback.

Prisen er nærmest latterlig lille: 12,49 EURO, men kan købes indtil 14. december med 10% rabat. Udvikleren skriver da også, at han ikke skal tjene penge på spillet, men blot få dækket omkostningerne.

Spillet er i første omgang kun til Windows, men en kort test hos mig viser, at det kører uden problemer på Manjaro Linux med Steams Proton 5.13-3. Jeg har kun kort kigget på tutorial- og kampagnedelen, så jeg kan ikke udtale mig mere om spillet på nuværende tidspunkt. Jeg vender nok tilbage med en anmeldelse på et tidspunkt.

Du kan finde spillet i butikken i din Steam applikation. Har du ikke Steam kan du læse om produktet her:
https://store.steampowered.com/app/1264970/The_Conquest_of_Go/

– Siden er sidst opdateret 4. januar 2021 Kl. 12:16

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *