Min Go Status nr. 11

Status Go Sten

 579 har set denne side ialt,  1 har set denne side i dag

Jeg skriver på en del anmeldelser og indlæg til hjemmesiden som vil blive udgivet i klumper. Derfor har der ikke været helt så mange indlæg på hjemmesiden de to sidste måneder. Men der er mange indlæg på vej, kan jeg fortælle.

Jeg har genudgivet to Go bøger af danske forfattere: “Om at spille Hoshi” af Finn R. Jensen og “Go: Erobringens kunst” af Mogens Esrom Larsen, som begge kan downloades gratis her på siden.

Jeg er blevet tilknyttet projektet “Multilingual Go Book Project” hvor jeg oversætter den omfattende Go grundbog: “En guide til Go fra en begynder” af grækeren Haris Kapolos til dansk. Kapitlerne bliver løbende udgivet på projektets hjemmeside og her på Go Dojo Danmark.

Jeg arbejder på en ny ressource til hjemmesiden, som jeg håber at kunne annoncere inden nytår. Den vil være et vigtigt skridt i retningen af, at opfylde mit mål med at hjemmesiden er en dojo. Hvis du har forslag til nogle ressourcer, du kunne tænke dig på hjemmesiden, så skriv til mig. Det kunne f.eks. være interaktive kurser, tsumego, joseki browser eller andet. Hvis du har forslag til nogle emner eller andet på hjemmesiden, som begyndere kan have glæde af, så skriv også til mig.

Hjemmesiden

  • Jeg havde oversat et ord forkert overalt på alle sider, så det har jeg rettet nu. Skulle jeg have glemt at rette det forkerte ord: “frihedsgrad” et sted, så skriv lige en kommentar
  • Jeg har tilføjet et afsnit om bøger i “Sådan kommer du i gang med Go” og fjernet ordlisten i “Hvad er brætspillet Go”. De to indlæg bliver stadig opdateret, da jeg ikke er helt tilfreds med dem endnu
  • Jeg opdagede at mit sikkerhedsmodul forhindrer, at man kan hotlinke til billeder og kopiere tekst fra hjemmesiden. Det er lidt voldsomt, så nu har jeg gjort det muligt

Min egen Go læring

  • Jeg træner tsumego, altså Go opgaver, fast hver dag i mindst ½ time. Det er ikke fordi jeg synes, jeg bliver bedre, men alligevel kan jeg se i min historik at jeg er steget to grader på ni måneder, så måske har det effekt alligevel. Men jeg træner jo også andet end opgaver. Jo, faktisk kan jeg holde styr på lidt flere træk i hovedet end førhen, men jeg har tit tendens til at forsøge mig med et “kvalificeret” gæt. Det går ofte galt, især når jeg er træt
  • Jeg har brugt en del tid på at finde gode Go bøger og mener også nu at have et rimeligt overblik over hvad en mindre erfaren spiller kan få glæde af at læse. Men det er nok individuelt. Jeg har investeret yderligere i nogle bøger og vil anmelde dem efterhånden som jeg får arbejdet mig igennem dem. Når jeg skriver “arbejder”, så er det fordi jeg gennemgår alle diagrammer i bøgerne på et fysisk bræt og tester variationer, så det tager lang tid at få læst en bog. På trods af det, så har jeg dagen efter glemt alt hvad jeg har lært, men det stopper mig nu ikke. Måske en dag begynder jeg at huske noget af det.
  • Det værste er, at jeg ikke har fået trænet ret meget i praksis. Ringsted Go Klub holder lukket indtil det nye år, men pga. covid-19 ved ingen, hvornår den åbner. Jeg har heller ikke spillet på nettet. Jeg har det meget svært ved at spille på nettet, men det handler nok mest om mig selv. Jeg kan bedst lide at spille Go på et fysisk bræt. Men jeg bliver nok nødt til at finde en løsning, så jeg også får spillet mere i praksis.
  • Jeg er begyndt at studere joseki og tesuji, men må erkende, at det er et enormt område. Da jeg er meget langsom til at lære, da jeg husker ny viden enormt dårligt, så har jeg måtte stoppe lidt op med det. Det er et virkelig tidskrævende arbejde, at studere joseki og tesuji, så lige nu går jeg og tænker på, hvordan jeg bedst kan få det passet ind i mit liv.

– Siden er sidst opdateret 19. december 2020 Kl. 16:30

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *