Min Go Status nr. 9

Status Go Sten

 598 har set denne side ialt,  1 har set denne side i dag

Efter min større historiske artikel om Go i det tidlige Kina, så har jeg prioriteret at spille Go og opdatere eksisterende artikler på hjemmesiden.

Jeg har også arbejdet på en del andre Go relaterede projekter, men er ikke kommet så langt, så jeg kan afsløre så meget. Jeg kan dog fortælle, at den nye europæiske Go online server Color Go Server (CGS) også kommer på dansk.

Jeg har også et historisk indlæg og et forskningsindlæg højt på min prioriteringsliste over kommende indlæg på hjemmesiden.

Hjemmesiden

  • Jeg har omskrevet flere afsnit i indlægget ”Hvad er brætspillet Go” og tilføjet et eksempel på ”ko” reglen i Go. Jeg vil stadig uddybe afsnittet om strategier lidt og skrive en rigtig afslutning
  • Jeg har erstattet ”Artikler” menuen med en ”Ressourcer” menu, da der kommer flere typer ressourcer senere.
  • Jeg synes det fungerer fint med ”Hørt og læst om Go”. Jeg kunne have valgt, at de enkelte historier kom som separate indlæg, men jeg tror det vil give for meget støj på siden.

Min egen Go læring

  • Jeg spiller lige nu fire 19×19 ranked korrespondance spil på OGS. Det er pasende for mig, da jeg så kan tænke grundigt over hvert træk i hvert spil. Jeg er meget overrasket over, hvor forskelligt folk spiller, så jeg tror det er meget god træning
  • Da jeg for et halvt år siden begyndte at studere Go, var jeg noget fokuseret på at vide, hvilken erfaringsgrad, altså rang jeg cirka var. Det bundede i usikkerhed. Nu ved jeg lidt mere, og fundet ud af, at der er så meget elastik i definitionen, at jeg ikke synes det giver mening at bruge den som målestok for sig selv eller modstandere, medmindre man deltager i en officiel konkurrence. Jeg har derfor besluttet, at min nye strategi skal være, at jeg ikke vil bruge energi på at tænke på min Go rang mere. Det må andre bruge energi på at vurdere og bestemme, hvis de vil.
  • Det lykkedes mig, at spille mit første live 19×19 spil forleden i Ringsted Go Klub. Jeg resignerede efter alt for mange fejl fra min side i midspillet. Min modstander var meget erfaren, så jeg havde helt sikkert tabt alligevel. Men min hjerne kunne ikke mere. Der var rigtig meget god læring for mig i det spil.

– Siden er sidst opdateret 25. september 2020 Kl. 15:50

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *