Min Go Status nr. 13

Status Go Sten

 412 har set denne side ialt,  1 har set denne side i dag

Dette er en opdatering på min egen Go læring.

Danmarksmesterskaberne i Go

Jeg har over sommeren fået flere kræfter, og har sat mig det mål, at jeg vil prøve at bare at vinde en enkelt kamp til DM i Go til efteråret. Det foregår ifølge planen den 22. – 24. oktober 2021 i efterårsferien i Aarhus.

Til sidste DM tabte jeg alle mine kampe og måtte endda melde en kamp fra, da min hjerne slet ikke kunne klare mere. Men jeg lærte virkelig meget Go af at deltage. I år er jeg i klart bedre fysisk form og min hjerne kan bedre håndtere spillet. Men mine modstandere er jo også blevet dygtigere, forventer jeg.

Tvivl

Egentlig er jeg i tvivl om jeg i det hele taget er blevet bedre til Go siden jeg begyndte. Jeg har i hvert fald erkendt, at jeg skal bruge år på at blive bedre til spillet, hvor mange især unge kan nøjes med måneder. Men sådan er det. Det har jeg det fint med.

Detaljer

  • Jeg startede 1. august med at træne Go opgaver (tsumego) igen. Jeg har tilsyneladende haft godt af pausen, for jeg er i stand til at løse opgaver, der er en kategori sværere end jeg løste før. Det underlige er, at jeg faktisk kan læse og løse opgaverne i hovedet i de fleste tilfælde, hvilket jeg ikke kunne før
  • Har i løbet af sommeren fået læst bogen “Joseki 1 – Fundamentals” af Robert Jasiek grundigt. Den forklarer teoretisk med eksempler de fundamentale mekanikker bag de træk, som foretages i alle joseki. Jasiek har sin helt egen Go terminologi, som man også lige skal ind i. Når jeg har tygget mig igennem alle tre bind i serien, så tænker jeg at anmelde dem på Go Dojo Danmark
  • Jeg har været med til at undervise nogle børn i forbindelse med “Sommersjov 2021 i Ringsted”, som var en sommerferie aktivitet for skolebørn i Ringsted Kommune
  • Fra midten af august underviser jeg og Nicolai fra RIngsted Go Klub hver torsdag børn og unge i Go i Ringsted Ungdoms Go Klub. Du kan læse mere om ungdomsklubben her
  • Jeg er endelig begyndt at spille lidt online Go, på trods af min modstand mod virtuelle spil. Jeg er tilmeldt John Nielsen Online Grand Prix, og er kommet en smule i gang med at spille på OGS
  • Jeg spiller og underviser i Go hver tirsdag mellem 12 – ca. 14 på Ausfahrt Coffee Shop (Sct. Mortens Gade 4) i Næstved. Hvis du gerne vil deltage og kun kan et andet tidspunkt, så send mig en besked via kontaktformularen her på Go Dojo Danmark, så kan vi lave en aftale

– Siden er sidst opdateret 25. august 2021 Kl. 23:06

Henrik Falk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *